Vitamin |
Jelentősebb forrásai |
A (retinol) | Répa, paradicsom, kelkáposzta, spenótlevél, brokkoli, cékla, sárgabarack, áfonya, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, csalán, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma |
B1 (tiamin) | Olajos magvak, dió, mogyoró, gesztenye, búzacsíra, napraforgó, paradicsom, uborka, kelkáposzta, répa, csalán |
B2 (riboflavin) | Gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva |
B3 (niacin) | Minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió, búza |
B5 (pantoténsav) | Narancslé, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak (még: méhpempő) |
B6 (piridoxin) | Burgonya (héjában sütve), búzacsíra, sörélesztő, napraforgó, káposzta, vöröshagyma |
B 12 | Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, algák |
C (aszkorbinsav) | Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, brokkoli, nyers petrezselyem, paradicsom, kelkáposzta, csalán |
D (kalciferol) | Zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olaj, sörélesztő |
E (tokoferol) | Napraforgó, mandula, szójaolaj, dió, búzacsíra, brokkoli, kel, spenót, gabonafélék |
H (biotin) | Dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizke |
K | Csalán, lucerna, szójaolaj, pórsáfrány, tengeri hínár |
P | Citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, csipkebogyó, citrom, hajdina |
U | Csalán, nyers káposzta, káposztalé |
Nyomelemek |
Jelentősebb forrásai |
Szelén (Se) | Lilahagyma, spárga, búzacsíra, búzakorpa, paradicsom, brokkoli |
Vas (Fe) | Nagycsalán, kamillagyökér, ánizs, erdei szamóca, mák, csalán, őszibarack, dió, bab, spárga, zabpehely |
Kalcium (Ca) | Búza, szezámmag, csalán, káposzta, petrezselyem, narancs, mandarin, hagyma, mák, szójabab, amerikai mogyoró, dió, napraforgó, szárazbab |
Magnézium (Mg) | Zab, csalán, füge, citrom, grapefruit, kukorica, mandula, dió, olajos magvak, alma, minden zöld növény |
Nátrium (Na) | Árpa, cékla, sárgarépa, articsóka |
Kálium (K) | Rozs, citrusfélék, paradicsom, vízi torma, menta, napraforgó, banán, burgonya |
Cink (Zn) | Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán |
Réz (Cu) | Csalán, szárazbab, borsó, búza, szilva |
1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(Veres Pálné – Curia utca sarok)
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
(konyha: 20:30-ig)
Aznapi asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101
Ételrendelés elvitelre: +36 20 311 0313
Ajándékutalványaink beválthatók éttermi és cukrászdai fogyasztásra, főzőworkshopokra, valamint rendezvénytermi programjainkra (irodalmi estekre, koncertekre, önismereti előadásokra, gyerekprogramokra, bűvészműsorokra, stb.) is!
Az utalványok fél évig érvényesek, így garantáltan találnak kedvükre való programot!