A gluténmentes vegán konyhaművészet ételei a tapasztalat szerint kímélőbbek, mint a hagyományos növényi konyha remekei. Az egészségtudatosságra törekvők mellett szeretettel várjuk azokat is, akik más kultúrák ízvilága iránt érdeklődnek!
Miért pont ez a tematika?
Kovács Zoltán kreatív séfünk válasza:
“Ami a leginkább közel áll hozzám a konyhában, az az ázsiai ízvilág.
Izgalmas színek, változatos zöldségek, rizsek, tészták, illatos fűszerek, pikáns fogások jellemzik kivétel nélkül ezt a tájegységet.
Vietnám, Thaiföld, Kína, India, Japán, Indonézia, Korea, csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezen országok régi tradíciója a húsmentes étkezés.
Pikkpakk össze lehet dobni, ha hirtelen kell villantani valamit.
Néhány alapanyag jó, ha van otthon készleten, pl. rizstészta, tofu, fűszerek, jázminrizs…, egy currypasztát is érdemes tartani, elég sok mindenbe passzol. Ráadásul itt ma minden gluténmentes is lesz.
Ha megtetszett a kedvcsinálóm, és szeretnéd velem elsajátítani az alapokat, akkor várlak szeretettel egy fergeteges estére, ahol gyakorlunk és tanulunk egymástól, új emberekkel ismerkedünk, és egy közös vacsorát is elköltünk együtt.”
A fotó illusztráció.
PROGRAM:
MENÜ*:
* A menü változtatásának jogát fenntartjuk!
A fotó illusztráció.
Miért válaszd a napfényes főzőworkshopokat?
Hívd el a barátaidat, ismerőseidet, csapatépítőnek is kiváló program!
A workshop szakmai vezetője, Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem kreatív vegán séfje:
„Több mint 15 éve tértem át vegán életmódra, és azóta a szervezetemet sokkal természetesebbnek, tisztábbnak, könnyebbnek érzem. Hivatásos szakácsként is kihívást jelentett az áttérés az új alapanyagokra, azok változatos és ízletes elkészítésére. Kitartásomban mély elhatározásom segített és adott erőt a folytonos megújuláshoz, és tudom, hogy eddigi életem egyik legmeghatározóbb, legbölcsebb döntése volt a teljes szemléletváltás az életmód és a konyhaművészet terén.
A szakács vizsgát a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában tettem le 1992-ben, majd ugyanitt megszereztem a cukrász és felszolgáló képesítést is. Ezt követően pedig a KVIF Vendéglátó Szakmenedzser felsőfokú képzést is elvégeztem.
2008 óta irányítom a Napfényes Étterem konyháját, amely folyamatos fejlődésre, változásra ösztönöz.
2010 óta tartok rendszeresen főzőtanfolyamokat, workshopokat, és hívnak élő televíziós műsorokba bemutató főzésre, kóstoltatásra, ez idáig több mint 100 alkalommal.
3 éves a Napfényes Vegánséf YouTube-csatorna, ahol pedig 170 receptvideó áll mindenki rendelkezésére.
Munkatársaimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a vegán szemlélet, és megtapasztalják a tiszta növényi táplálkozás előnyeit. Igyekszünk úgy elkészíteni az ételeket, hogy azok gasztronómiai élményt nyújtsanak, emellett egészségesek és táplálóak is legyenek.
Fontos, hogy mindannyian, akik a Napfényes Étteremben dolgozunk, legalább a vegetárius életmódot követjük, mert hisszük, hogy így válhatunk igazán hitelessé és követendővé a világban.”
SZERETETTEL VÁRUNK!
Kovács Zoltán és a Napfényes Főzőworkshopok munkatársai
RÉSZVÉTELI DÍJ: 25.000 Ft/fő, amely tartalmazza az alapanyagok költségét és az ételek nyomtatott receptjét.
HELYSZÍN: Európa Séf Akadémia, 1143 Budapest, Gizella út 36.
JEGYVÁSÁRLÁS:
A workshopra való jegyvásárlás kizárólag előzetesen lehetséges online, vagy személyesen, a Napfényes Étteremben (1053 Bp., Ferenciek tere 2. (Veres Pálné – Curia u. sarok, nyitva: 11:30 – 21:00).
Az előre megvásárolt jegyek visszaváltása kizárólag akkor áll módunkban, ha a rendezvény vis maior vagy a nem elegendő létszám miatt elmarad.
Korhatár: 15 év
Létszám: minimum 7 fő, max. 18 fő.
Szeretnél tájékoztatást kapni aktuális főzőworkshop időpontjainkról? Regisztrálj hírlevelünkre!
Az egyéni jelentkezőkön kívül szeretettel várunk workshopunkra baráti társaságokat, céges csoportokat is. Ebben az esetben egyedi ajánlatért hívd Kovács Zoltánt a +36202309085-ös telefonszámon.
1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(Veres Pálné – Curia utca sarok)
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
(konyha: 20:30-ig)
Aznapi asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101
Ételrendelés elvitelre: +36 20 311 0313
Ajándékutalványaink beválthatók éttermi és cukrászdai fogyasztásra, főzőworkshopokra, valamint rendezvénytermi programjainkra (irodalmi estekre, koncertekre, önismereti előadásokra, gyerekprogramokra, bűvészműsorokra, stb.) is!
Az utalványok fél évig érvényesek, így garantáltan találnak kedvükre való programot!