Vegetáriánus alatt a hétköznapi szóhasználatban olyan embert értünk, aki nem eszik húst.

Szigorú vegetáriánusnak vagy vegánnaknevezzük azt, aki a hús mellett más állati eredetű ételt, vagyis tojást és tejterméket sem fogyaszt. (A hal természetesen a húsfélék közé tartozik, így egy vegán halat sem eszik.)

A vegetáriánus táplálkozás fő változatait az alábbi szakkifejezésekkel szokták illetni:

  • ovo-lakto-vegetáriánus: csak a húst mellőzi, tojást és tejterméket fogyaszt
  • laktovegetáriánus: sem húst, sem tojást nem fogyaszt, tejterméket viszont igen
  • vegán vagy szigorú vegetáriánus: csak növényi eredetű ételeket fogyaszt, kerül minden állati eredetű összetevőt (hús, tojás, tejtermék)

Éttermünk vegán, tehát mi tisztán növényi alapanyagokból készítjük ételeinket. Ez vonatkozik a süteményekre és a fagylaltra is, tehát minden étel- és italféleségre, ami éttermünkben kapható.

Ügyelünk rá, hogy ételeink nyomokban se tartalmazzanak állati eredetű összetevőt, illetve a természetesség jegyében kerüljük az adalékanyagokat, színezékeket és tartósítószereket, valamint a koffein- és alkoholtartalmú, valamint szénsavas italokat.

A méz egy különleges helyet foglal el az ételek palettáján, az ugyanis virágporból, de állati közreműködéssel jön létre. Éppen ezért sok vegán mézet sem fogyaszt.
Az éttermünkben kapható ételek és italok nem tartalmaznak mézet (az édesítést nádcukorral és növényi szirupokkal oldjuk meg).

{include_content_item 98 nested=1}