A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető.
A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverünk, és ezt használjuk a felvert tojás helyett. A masszába keverhetünk őrölt lenmagot is. Bundáskenyeret készíthetünk pl. vízzel és fűszerekkel kikevert csicseriborsólisztből; a rántottánál a tojás kiváló helyettesítője lehet pl. a tofu.
A hagyományos süteménytészták esetében a tojás kötőanyagként funkcionál, ui. a fehérliszt tojás nélkül nem áll össze megfelelő minőségű tésztává. A tönkölybúzából, rozsból, árpából stb. készülő lisztek azonban némi víz hozzáadásával is tökéletes állagú tésztává keverhetők, illetve gyúrhatók – így szükségtelenné válik a tojás hozzáadása.
{include_content_item 119 nested=1}
1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(Veres Pálné – Curia utca sarok)
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
(konyha: 20:30-ig)
Aznapi asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101
Ételrendelés elvitelre: +36 20 311 0313
Ajándékutalványaink beválthatók éttermi és cukrászdai fogyasztásra, főzőworkshopokra, valamint rendezvénytermi programjainkra (irodalmi estekre, koncertekre, önismereti előadásokra, gyerekprogramokra, bűvészműsorokra, stb.) is!
Az utalványok fél évig érvényesek, így garantáltan találnak kedvükre való programot!