Az, hogy elhagyjuk az állati eredetű ételeket, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a táplálkozásunk egyhangúvá válik.
A kiegyensúlyozott, változatosan összeállított vegetáriánus étrend kielégítő mennyiségben tartalmaz minden szükséges tápanyagot (fehérje, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok). Attól sem kell félnünk, hogy az étrendünk idővel unalmassá válik – a növényi étrend változatosságának csak a fantáziánk szab határt. Amellett, hogy a különböző nemzetek konyhái számtalan vegetáriánus fogást tartalmaznak, amelyek elkészítésével étrendünk változatossá tehető, a megfelelő helyettesítő termékek felhasználásával (pl. búzahús, növényi sajt) szinte bármelyik hagyományos étel vegetáriánus és vegán változatát elkészíthetjük, és az eredmény nemcsak egészséges, hanem meglepően finom is lesz. A rengetegféle zöldség, valamint a 7 gabona (rizs, árpa, köles, zab, rozs, búza, kukorica) változatos összeállítása minden táplálékszükségletünket fedezni fogja, a variációs lehetőségek pedig szinte korlátlanok, bár van néhány alapvető szabály, amelyeket a különböző ételfajták párosításánál érdemes figyelembe venni (pl. magas szénhidráttartalmú ételeket nem szerencsés magas fehérjetartalmú, illetve magas keményítőtartalmú ételekkel keverni, a gyümölcsök esetében pedig egyszerre egyféle gyümölcs fogyasztása javasolt).
{include_content_item 118 nested=1}
1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(Veres Pálné – Curia utca sarok)
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
(konyha: 20:30-ig)
Aznapi asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101
Ételrendelés elvitelre: +36 20 311 0313
Ajándékutalványaink beválthatók éttermi és cukrászdai fogyasztásra, főzőworkshopokra, valamint rendezvénytermi programjainkra (irodalmi estekre, koncertekre, önismereti előadásokra, gyerekprogramokra, bűvészműsorokra, stb.) is!
Az utalványok fél évig érvényesek, így garantáltan találnak kedvükre való programot!