• citrom

Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján

„A savas táplálkozás a szervezetben savanyú anyagcseretermékeket halmoz föl, ami számos betegség táptalaja.”
(Dr. Meyer)

„Amennyiben túl sok savas anyag rakódik le, úgy különféle betegségek fejlődhetnek ki. A ma szokásos táplálkozás a sav-bázis egyensúlyt erősen savas irányba tolja el. Az egészséges táplálkozás érdekében ezért túlnyomóan bázisképző élelmiszerek fogyasztását javaslom.”
(Dr. Linden)

„Nagyon sok betegség a savi mérgezésen alapul. Az elsavasodás következménye a mészhiány is, mivel a felesleges savak közömbösítésére a szervezet a csontokból, a fogakból, a szövetekből vonja ki a kalciumot. Ennek nemcsak csonttörékenység, csontritkulás, csontfájdalmak és fogromlás a következménye, hanem idegfájdalmak és ideggyulladások, gyakori fertőző és gyulladásos megbetegedések is.”
(Dr. Günter)

Savképző ételek (kerülendők):

Összes húsféle (beleértve: hal, szárnyas), kolbászfélék, belsőségek, állati zsír, vaj, keményített növényi zsiradék, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, hántolt gabonafélék, minden fehér cukorral és fehér liszttel készült étel, sütemények, tészták, pasztörizált tej, tejtermékek (sajt, túró stb.), tojás és tojásos ételek, alkohol, kávé, szénsavas italok.

Bázisképző ételek (fogyasztandók)

Minden zöldségféle, zöld levelek, gyökérfélék, hagyma, burgonya, csicsóka, uborka, tök, káposztafélék, gesztenye, karobpor, füge, fűszernövények, hántolatlan gabonák, mazsola, zöldséglevek, gyümölcsök és gyümölcslevek (ha nem keverednek más étellel), lúgos ásványvizek, csírák, búzakorpa, inaktív sörélesztő.

(A savképző és bázisképző ételek listája Dr. Wearland és Dr. Rosenberg mérései alapján lettek összeállítva.)

{include_content_item 98 nested=1}

2011-10-24T14:00:07+00:00
2020. szeptember 20., vasárnap
Séfünk ajánlata   
•  Francia hagymaleves   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 690 Ft
•  Tofusült vadasan polentával, grill zöldségekkel   szóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 2300 Ft
20 September 2020, Sunday
Chef's choice   
•  French onion soup   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 690 HUF
•  Tofu cutlets in creamy vegatable sauce with polenta and grilled veggies   szóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 2300 HUF
2020. szeptember 21., hétfő
•  Zellerkrémleves zöldfűszeres krutonnal   glutént tartalmazzellert tartalmaz 500 Ft
•  "Sajtos" penne bolognai raguval, rukkolával   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 1500 Ft
•  Lencsefőzelék rántott palacsintával   glutént tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 1200 Ft
21 September 2020, Monday
•  Creamy cellery soup with croutons and herbs   glutént tartalmazzellert tartalmaz 500 HUF
•  Penne Bolognese with non dairy cheese and arugula   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 1500 HUF
•  Lentil stew with fried crêpes   glutént tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 1200 HUF

* Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
Napi ajánlataink a készlet erejéig érvényesek. A változtatás jogát fenntartjuk!
* Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.
Our daily offers have limited availability. We reserve the right to make changes!

Jelmagyarázat:
glutént tartalmaz glutént tartalmaz
szóját tartalmaz szóját tartalmaz
zellert tartalmaz zellert tartalmaz
mustárt tartalmaz mustárt tartalmaz
dióféléket tartalmaz dióféléket tartalmaz
szezámmagot tartalmaz szezámmagot tartalmaz
mogyorót tartalmaz mogyorót tartalmaz

Napfényes Étterem és Cukrászda
Napfényes Restaurant and Confectionery

1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(Veres Pálné – Curia utca sarok / on the corner of Veres Pálné and Curia street)
Asztalfoglalás / Reservations: 06-20-311-0313
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
Open: Monday-Sunday 11:30 am – 9 pm
Konyhazárás / Kitchen closes: 20:30 / 8:30 pm

Navigáció – Napfényes Étterem és Cukrászda

Napfényes Étterem és Cukrászda – Vegán, vegetáriánus étterem