• citrom

Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján

„A savas táplálkozás a szervezetben savanyú anyagcseretermékeket halmoz föl, ami számos betegség táptalaja.”
(Dr. Meyer)

„Amennyiben túl sok savas anyag rakódik le, úgy különféle betegségek fejlődhetnek ki. A ma szokásos táplálkozás a sav-bázis egyensúlyt erősen savas irányba tolja el. Az egészséges táplálkozás érdekében ezért túlnyomóan bázisképző élelmiszerek fogyasztását javaslom.”
(Dr. Linden)

„Nagyon sok betegség a savi mérgezésen alapul. Az elsavasodás következménye a mészhiány is, mivel a felesleges savak közömbösítésére a szervezet a csontokból, a fogakból, a szövetekből vonja ki a kalciumot. Ennek nemcsak csonttörékenység, csontritkulás, csontfájdalmak és fogromlás a következménye, hanem idegfájdalmak és ideggyulladások, gyakori fertőző és gyulladásos megbetegedések is.”
(Dr. Günter)

Savképző ételek (kerülendők):

Összes húsféle (beleértve: hal, szárnyas), kolbászfélék, belsőségek, állati zsír, vaj, keményített növényi zsiradék, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, hántolt gabonafélék, minden fehér cukorral és fehér liszttel készült étel, sütemények, tészták, pasztörizált tej, tejtermékek (sajt, túró stb.), tojás és tojásos ételek, alkohol, kávé, szénsavas italok.

Bázisképző ételek (fogyasztandók)

Minden zöldségféle, zöld levelek, gyökérfélék, hagyma, burgonya, csicsóka, uborka, tök, káposztafélék, gesztenye, karobpor, füge, fűszernövények, hántolatlan gabonák, mazsola, zöldséglevek, gyümölcsök és gyümölcslevek (ha nem keverednek más étellel), lúgos ásványvizek, csírák, búzakorpa, inaktív sörélesztő.

(A savképző és bázisképző ételek listája Dr. Wearland és Dr. Rosenberg mérései alapján lettek összeállítva.)

{include_content_item 98 nested=1}

2011-10-24T14:00:07+00:00
2020. július 5., vasárnap
   
•  Misoleves selyemtofuval, wakaméval   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 690 Ft
•  Sushitál wasabival, házi pácolt gyömbérrel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 2300 Ft
5 July 2020, Sunday
   
•  Miso soup with silken tofu and wakame   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 690 HUF
•  Sushi platter with wasabi and homemade marinated ginger   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmaz 2300 HUF
2020. július 6., hétfő
•  Toszkán bableves   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 500 Ft
•  Mandulás rántott szejtán paradicsomos barna rizzsel, Ezersziget öntettel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmaz 1500 Ft
•  Zöldségpaprikás tönkölynokedlivel   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 1500 Ft
6 July 2020, Monday
•  Tuscan bean soup   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 500 HUF
•  Fried almond seitan, brown rice with tomatoes and Thousand Island dressing   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmazmustárt tartalmazdióféléket tartalmaz 1500 HUF
•  Vegetable paprika stew with spelt noodles   glutént tartalmazszóját tartalmazzellert tartalmaz 1500 HUF

* Nem gluténmentes környezetben készült, hozzáadott glutént nem tartalmaz.
Napi ajánlataink a készlet erejéig érvényesek. A változtatás jogát fenntartjuk!
* Made in an environment containing gluten, contains no added gluten.
Our daily offers have limited availability. We reserve the right to make changes!

Jelmagyarázat:
glutént tartalmaz glutént tartalmaz
szóját tartalmaz szóját tartalmaz
zellert tartalmaz zellert tartalmaz
mustárt tartalmaz mustárt tartalmaz
dióféléket tartalmaz dióféléket tartalmaz
szezámmagot tartalmaz szezámmagot tartalmaz
mogyorót tartalmaz mogyorót tartalmaz

Napfényes Étterem és Cukrászda
Napfényes Restaurant and Confectionery

1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
(a Veres Pálné és a Curia utca sarkán
/ on the corner of Veres Pálné and Curia street)
Telefon/Telephone: 06-20-311-0313
Nyitva tartás: H–V 11:30–21:00
Open: Monday-Sunday 11:30 am – 9 pm
Konyhazárás / Kitchen closes: 20:30 / 8:30 pm

Navigáció – Napfényes Étterem és Cukrászda

Napfényes Étterem és Cukrászda – Vegán, vegetáriánus étterem